Un electrician lucreaza pe proiecte comerciale, rezidentiale, agricole si industriale. Exista o relatie directa intre natura si calitatea produsului solicitat si plata efectuata de client. Prin urmare, electricianul are o responsabilitate continua de a lucra profesional pentru a indeplini cerintele clientului si, astfel, pentru a mentine si dezvolta afacerea. Instalatia electrica este strans asociata cu alte parti ale industriei constructiilor si cu numeroasele produse care o sustin, in mod normal in scopuri comerciale.

 

Electricianul  lucreaza intern, inclusiv casele clientilor si pe proiecte mici si mari. El  va planifica si proiecta, selecta si instala, comanda, testa, raporta, intretine, gasi defecte si sisteme de reparatii la un standard ridicat. Organizarea muncii si autoadministrarea, abilitatile de comunicare si interpersonale, rezolvarea problemelor, flexibilitatea si o baza profunda de cunostinte sunt atributele universale ale electricianului remarcabil.

Simulari si proiectare instalatii electrice Brasov

Daca electricianul lucreaza singur sau intr-o echipa, individul isi asuma un nivel ridicat de responsabilitate personala si autonomie. De la locul de munca pentru a asigura o instalare si intretinere electrica sigura si fiabila, in conformitate cu standardele relevante, prin diagnosticarea defectiunilor, programarea si punerea in functiune a sistemelor de automatizare a locuintelor si a cladirilor, concentrarea, precizia si atentia la detaliu la fiecare etapa a procesulu,i greselile sunt in mare masura ireversibile, costisitoare si potential amenintatoare pentru viata.

Cu mobilitatea internationala a oamenilor, electricianul se confrunta cu oportunitati si provocari care se extind rapid. Pentru electricianul talentat exista multe oportunitati comerciale si internationale; cu toate acestea, poarta cu ele nevoia de a intelege si de a lucra cu diverse culturi si tendinte. Prin urmare, este posibil ca diversitatea abilitatilor asociate cu instalatiile electrice sa se extinda.

O instalatie electrica este o entitate functionala compusa din aparate electrice, materiale de instalare, cabluri, tablouri de distributie etc. Exemple de instalatii electrice includ instalatiile electrice fixe ale unei cladiri sau cele de iluminat si alte sisteme electrice ale unui teren de sport. Mecanismele supravegheaza siguranta instalatiilor electrice si instalarea, functionarea si inspectia acestora, pastreaza un registru al contractorilor electrici si participa la administrarea examinarilor de siguranta.

Decizia de a achizitiona o noua instalatie electrica este de obicei luata in legatura cu constructia unei cladiri noi, a unor spatii noi sau similare. Decizia poate fi luata de utilizatorul final al instalatiei sau de un dezvoltator care intentioneaza sa vanda sau sa inchirieze spatiile tertilor. Modificarea si renovarea se pot referi si la instalatia electrica fara alte modificari aduse cladirii sau spatiilor.

Proiectarea instalatiilor electrice este o zona specializata de proiectare realizata ca parte a proiectului de constructie. Obiectivele functionale (iluminatul, incalzirea etc.) ale instalatiei electrice, precum si factorii de siguranta (alegerea si amplasarea echipamentului, ecranare etc.) sunt determinati in legatura cu proiectarea electrica.

 Clientii sunt parti care comanda instalarea electrica si, in majoritatea cazurilor, si intregul proiect de constructie. Clientii pot fi de ex. utilizatorii finali (posesori viitori) sau dezvoltatorii care intentioneaza sa vanda sau sa inchirieze spatiile tertilor.

Designerii principali sunt partile responsabile pentru planificarea generala a cladirii sau a altui proiect de constructie. Proiectarea electrica reprezinta unul dintre domeniile de proiectare specializata in cadrul planificarii constructiilor in ansamblu.