Vara este anotimpul cu cele mai multe furtuni insotite in cele mai multe cazuri de fulgere si trasnete. In ciuda maretiei acestui specacol de lumina si sunet trasnetele pot sa genereze daune majore. Va recomandam sa va protejati viata, casa si bunurile instaland un paratrasnet eficient.

Nu putem sa prevenim ca fulgerele sa nu loveasca locuinta dar putem diminua efectele devastatoare cu ajutorul unui sistem cat mai eficient de protectie impotriva trasnetelor.

 

Paratrasnet Brasov - importanta unui paratrasnet

Principiul de functionare al unui sistem de tip paratrasnet este simplu. Sistemul paratrasnet reprezinta calea curentului de trasnet asigurata de specialisti prin care curentul de la trasnet poate sa circule intre punctul de impact si priza de pamant. Daca locuinta este prevazuta cu un sistem eficient paratrasnet atunci puterea devastatoare a trasnetului este directionata catre priza de pamant: casa si viata membrilor familiei nefiind afectate de acest eveniment.

Un sistem paratrasnet se comune din captatori, calea curentului de trasnet este realizata cu ajutorul unui conductor fixat cu conectori metalici de priza de pamant care asigura o buna protectie casei, bunurilor si ocupantilor sai.

Un sistem parastrasnet instalat si proiectat in mod corect asigura pe langa linistea si siguranta familiei si cresterea substantiala a valorii imobilului. Pentru o buna functionare a sistemului paratrasnet este foarte important ca sistemul sa fie instalat si proiectat de specialisti si apeland la specialisti veti avea certitudinea ca folositi solutiile si materialele avizate de codurile in constructii.

In prezent cele mai multe companii de asigurari nu dau despagubiri daca lipseste sistemul de protectie paratrasneti. In conditiile acestea, instalarea sistemului este demna de luat in calcul.

Paratrasnetul s-a dovedit in timp o inventie foarte buna mai ales daca avem in vedere si faptul ca statisticile arata o realitate ingrijoratoare in fiecare moment.

Inca de la inceputuri, trasnetul a fost asociat cu manifestarea fortei si de aceea a provocat mereu teama, in mod justificat.

Inca de la aparitie paratrasnetul s-a bucurat de o foarte mare atentie pentru ca era usor de instalat si oferea o foarte buna protectie contra pagubelor produse de trasnete. 

Desi paratrasnetul protejeaza constructia pe care este amplasat, pentru om este foarte periculos sa stea in apropierea sa pentru ca fulgerul face salturi si se poate transmite partial pe corpul uman. Este motivul pentru care cablurile de curent electric, de telefon, conductele de gaz sau de apa, burlanele de scurgere, aparatele electrice trebuie sa fie toate conectate la pamant.