Realizam proiectarea sistemului de tratare a apei potabile pentru furnizarea apei in cladiri comerciale si industriale si sisteme mici de apa potabila, care sunt echipate cu propriile lor lucrari de captare. Echipa noastra de inginerie efectueaza proiectarea si evaluarea  nevoilor de apa pentru proiectul dumneavoastra si identificarea problemelor care urmeaza sa fie acoperite. 

 

Proiectare instalatii de apa - aspecte importante

Fie ca se alege un sistem de  dedurizare a apei, pentru sistemele de tratare a apei prin osmoza inversa, sistem de filtrare si sistem de dezinfectie, oferim solutii de tratament dovedit adaptate nevoilor dumneavoastra care respecta standardele si reglementarile MDDELCC privind apa potabila.

Studiul hidrogeologic este obligatoriu in temeiul regulamentului privind taxele pe apa si protectia apei pentru orice proiect major de retragere a apelor subterane, cum ar fi proiectele care furnizeaza apa potabila la mai mult de 20 de persoane sau al caror volumul de admisie a apei este mai mare de 75 m3 / zi. De asemenea, este necesar pentru proiectele de imbuteliere a apei, dezvoltarea unui sit de indepartare a zapezii sau a unui depozit tehnic de deseuri. Studiul hidrogeologic urmareste sa determine impactul unui proiect asupra panzei freatice si a altor utilizatori ai resurselor de apa. 

Ca parte a unui studiu hidrogeologic pentru caracterizarea unei noi retele de alimentare cu apa, studiul stabileste caracteristicile acviferului si vulnerabilitatea sa si evalueaza consecintele implementarii unei noi lucrari de captare a exploatarii celorlalte puturi din apropiere, pentru a determina performanta instalatiei de captare si pentru a verifica calitatea apei colectate de fantana.

Echipa noastra realizeaza proiectarea sistemului de tratare a apei potabile pentru furnizarea sa in cladiri comerciale si industriale si  pentru sisteme mici de apa potabila, care sunt echipate cu propriile lor instalatii de captare.

Diferenta dintre conducte si tuburi este pur si simplu in modul in care sunt dimensionatw. Conductele din PVC pentru aplicatii sanitare si tevi din otel galvanizat, de exemplu, sunt masurate in IPS (dimensiunea conductei de fier). Teava de cupru, CPVC, PeX si alte tuburi sunt masurate nominal, care este in principiu un diametru mediu. Aceste scheme de dimensionare permit adaptarea universala a accesoriilor de tranzitie. De exemplu, tubul 1/2 "PeX are aceeasi dimensiune ca tuburile din cupru de 1/2". 1/2 "PVC, pe de alta parte, nu are aceeasi dimensiune ca tubulatura de 1/2" si, prin urmare, necesita fie un adaptor filetat pentru a le conecta. 

Teava este disponibila in imbinari rigide, care vin in diferite lungimi in functie de material. Tubulatura, in special cuprul, se gaseste in rulouri rigide, rigidizate sau rasucite. Racordurile PeX si CPVC se gasesc si in articulatii rigide sau in rulouri flexibile. Temperamentul cuprului, adica daca este un rigid sau rulou flexibil, nu afecteaza dimensionarea.

Grosimile tevilor de apa si ale peretilor tuburilor pot varia. Grosimea peretelui  este marcata pentru diferite aplicatii . Teava este in mare parte determinata de presiunea de functionare a sistemului, presiunile mai mari comandand o grosime mai mare. Conducta de cupru este disponibila in patru grosimi ale peretilor: tip DWV (perete subtire, permis doar ca teava de drenaj pentru UPC), tip M (subtire, adesea permis doar ca teava de scurgere prin cod IPC), tip L (mai gros, standard pentru liniile de apa si serviciul de apa) si tip "K" (cea mai groasa, utilizata in mod obisnuit subteran intre centrala si contor). Deoarece conductele si tevile sunt marfuri, avand o grosime mai mare a peretelui presupune costuri initiale mai mari. Conducta cu pereti mai grosi implica, in general, durabilitate mai mare si tolerante de presiune mai mari.

Grosimea peretelui nu afecteaza marimea tevii sau a tubului.  Cuprul 1/2 "L are acelasi diametru exterior ca 1/2" K sau M cupru. Acelasi lucru este valabil si pentru programele de conducte. Ca urmare, o usoara crestere a pierderilor de presiune se realizeaza datorita unei scaderi a traseului de curgere, deoarece grosimea peretelui este marita. Cu alte cuvinte, 1 picior de cupru 1/2 "L are un volum usor mai mic decat 1 picior de 1/2 M cupru. 

Sistemele de apa din cele mai vechi timpuri se bazau pe gravitatie pentru alimentarea cu apa, folosind tevi sau canale obisnuite din argila, plumb, bambus, lemn sau piatra. Busteni din lemn ingrosati in banda de otel au fost utilizati pentru conducte de apa. Bustenii au fost utilizati pentru distributia apei in Anglia aproape cu 500 de ani in urma. Orasele americane au inceput sa foloseasca busteni goi la sfarsitul anilor 1700. Astazi, majoritatea conductelor de alimentare cu apa potabila sunt realizate din otel, cupru si plastic.

Sectiunile drepte ale sistemelor sanitare sunt numite "conducte" sau "tuburi". O conducta este formata tipic prin turnare sau sudare, in timp ce un tub este realizat prin extrudare. Teava are, in mod normal, pereti mai grosi si poate fi filetata sau sudata, in timp ce tubul este cu pereti subtiri si necesita tehnici speciale de imbinare, cum ar fi brazarea, montajul de compresie sau pentru materiale plastice, sudarea cu solventi.