Fiecare casa decenta si moderna trebuie sa ofere ocupantilor sai toate posibilitatile de a trai cu o anumita usurinta, fara nici o constrangere fizica, materiala sau psihologica, dar in mod liber. Toata lumea va putea sa aiba o existenta pasnica si ordonata.

Cum se poate proiecta intr-adevar o locuinta fara apa calda menajera? Ar fi ceva inadmisibil!

 

Proiectare instalatii sanitare - tipuri de instalatii

Apa rece care vine printr-o conducta principala si se redistribuie apa pentru diverse corpuri si echipamente in functie de nevoile lor si conform schemei de instalare. O parte din aceste canale redistribuite alimenteaza in schimb boilerul casei si acesta este cel care va distribui apa calda folosita in casa.

Instalatie sanitara: gaz

Gazul ramane cel mai curat mod si are un raport bun calitate / pret in ceea ce priveste apa calda menajera. Pentru casele deservite direct de o companie de distributie a gazelor naturale, instalatia este instalata de un tehnician din domeniu. Pentru cei care nu sunt abonati la o companie, vor trebui sa cumpere gazele de la statiile autorizate. Trebuie sa se ia masuri de precautie in acest caz, deoarece legea recomanda utilizarea gazului de butan pentru uz casnic.

Instalatie sanitara: boilere din lemn

Astazi, cazanele din lemn au fost complet modernizate. O mare pe deplin acreditat de inovare instalator este proiectarea cazanelor combinate, capabile sa accepte lemn sau pelete uscat (granule de deseuri sub forma de granule) sau chiar hartie. Aceste boilere pe lemn au un randament foarte mare, de ordinul a 90%, ceea ce face utilizarea lor sa fie  destul de interesanta.

Instalatie sanitara: solara

Utilizarea razelor solare ca energie de incalzire a apei este deosebit de interesanta, deoarece utilizarea energiei regenerabile este sustinuta de stat, ceea ce reduce considerabil utilizarea acestui sistem. 

Instalatie sanitara: electricitate

Electricitatea este inca liderul in domeniul producerii apei calde menajere, majoritatea incalzitoarelor de apa menajere functioneaza pe curent electric. Apa continuta in vas este incalzita de o rezistenta electrica la 60 ° C.